The Perfect World Foundation har följt Big Life Foundations och Nick Brandts fantastiska arbete för att skydda djurlivet i gränslandet mellan Kenya och Tanzania. Nu har USD 70 000 donerats för att stötta deras arbete.

Bakgrund

Tiden rinner ut för Afrikas vilda djur. Hoten är större än de någonsin har varit tidigare, särskilt för arter med högt värde på deras kroppsdelar såsom elefant och noshörning. Big Life Foundation jobbar hårt för att skydda vilda djur på en yta på mer än 2 miljoner hektar. De arbetar i Amboseli-Tsavo i södra Kenya och nordvästra Kilimanjaroregionen i Tanzania.

b1e0b7af6a1aa9af0226c6e4338bdcca

Deras filosofi är enkel

Att ge bevaranderelaterade fördelar för de samhällen runt omkring oss är den enda strategi för långsiktig hopp om framgång, och att i grunden förändra attityder och beteenden till förmån för vilda djur.

The Perfect World Foundation kommer att hjälpa och stödja Big Life Foundation genom att stödja verksamheten i ”community ranger network”. Detta inbegriper finansiering av rangers löner samt incitament, matransoner och fältutrustning, och logistiskt stöd, som alla är viktiga för rangers viltvårdsverksamhet. Organisationen sysselsätter nu 260 rangers från lokalsamhällen, och har ett team på över 360 personer som skyddar djurlivet.

Den sammanlagda effekten av denna anställning är enorm och har redan förändrat den socioekonomiska balansen att ge incitament för djurlivets skydd. Ett omfattande nätverk av informatörer inom gemenskapen innebär att tjuvskyttar osannolikt kan döda utan att bli upptäckta.

Tack till alla TPWF’s sponsorer och donatorer att vi nu möjlighet att göra detta! TACK ALLA NI!


large

Risken för tjuvjakt är högre än den någonsin har varit tidigare! Rangers kommer att verka från avlägsna utposter som ligger tvärs över ekosystemet och ger omfattande täckning genom regelbundna fot- och fordonspatruller. Trackerhundar och flygsupport är alltid i beredskap. Operationer på båda sidor om gränsen gör att det inte längre finns en plats för tjuvskyttar att springa till längre!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Kommentering är avstängd.