Grundarna av The Perfect World Foundation åkte till Ol Pejeta i Kenya för att träffa den sista nordafrikanska vita noshörningen och för att diskutera hur vi ska få ett slut på den pågående utrotningen av våra noshörningar och djurliv. På bilden ovan kan du se Sudan, den sista manliga nordliga vita noshörningen, 43 år gammal med en dålig höft som vilar i busken. Med honom kommer 60 miljoner år av evolution att försvinna för alltid.

A67Y1085 2

Ragnhild (Rags) och Lars Jacobsson (grundarna av TPWF) träffade Richard Vigne, VD för Ol Pejeta Wildlife Conservancy för att hitta ett samarbete för att få ett slut på den pågående utrotningen av våra vilda djur. Skydd och övervakning av de sista nordliga vita noshörningarna var en av diskussionerna samt att hitta nya kreativa sätt att höja den lokala och globala medvetenheten.

A67Y1259 2

Sudan, på bilden ovan, är den sista manliga nordliga vita noshörningen, han är 43 år gammal och med honom kommer 60 miljoner år av evolution att försvinna. Sudan har uppnått normal ålder för en noshörning vad gäller parning och Ol Pejeta har gjort allt som står i deras makt för att försöka para honom med en av de tre återstående honorna, men tyvärr förgäves.

Namnlöst-1

Sudan, den sista hanen av den Nordafrikanska vita noshörningen i världen, tillsammans med Rags & Lars Jacobsson.

A67Y1320 2

Sudan vilar sin onda höft.

A67Y1155 2

The Perfect World Foundation & Ol Pajeta Conservancy har intentinen att arbeta tillsammans för att bevara noshörningen. Om du vill delta så kan du donera till oss, The Perfect World Foundation, eller kontakta oss på info@theperfectworld.com

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Kommentering är avstängd.