The Perfect World Foundation lägger till ”blått” till arbetet med att rädda det ”gröna”. Dr Sylvia Earle sade ”vår planet innehåller 70 % vatten, så varför kallar vi det jord?”.

Varje år dödas fler än 100 miljoner hajar för sina fenor, 50 % av världens korallrev har dött ut under de senaste 25 åren, det kan ta mer än 600 år för en plastbit att försvinna, så om vi inte agerar snabbt finns det ingen återvändo för att rädda vårt paradis.

The Perfect World Foundation lanserar den nya kampanjen ”Save The Ocean” på ön Bohus-Malmön på den svenska västkusten den andra augusti. Under kvällen blir det underhållning av ett antal artister, däribland en av de mest kända svenska sångarna Martin Stenmarck. Det kommer att hållas en konstauktion med konst av Julian Lennon, Christin Björk och andra, som hålls av den svenska komikern Jan Rippe.

4892

Varje år hamnar 8 miljoner ton plast i våra hav, och den siffran kan öka med tio gånger under de närmaste 10 åren om åtgärder inte vidtas.

4014952_orig

Över en miljon sjöfåglar dödas av havsföroreningarna varje år. Trehundratusen delfiner och tumlare dör varje år till följd av att de trasslar in sig i kasserade fisknät, bland andra för havet främmande objekt. Hundratusen havslevande däggdjur dödas i havet av föroreningar varje år.

The unaltered stomach contents of a dead albatross chick photographed on Midway Atoll National Wildlife Refuge in the Pacific in September 2009 include plastic marine debris fed the chick by its parents. (Chris Jordan)

Vi behöver agera snabbt! Läs mer på TPWFs Ocean Wildlife Blogg 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Kommentering är avstängd.