De senaste årtiondena har det globala elefantbeståndet minskat med 60%, och ungefär 100 Afrikanska elefanter dödas dagligen för sina betar, eller en elefant var 15:e minut. Richard Leakey är den personen som har gjort mest för att stoppa utrotningen av den afrikanska elefanten och nu ligger han bakom världens största bränning av elfenben genom tiderna, då mer än 100 ton elfenben och 1.5 ton noshörningshorn bränns i Nairobi Kenya. Detta motsvarar nästan 5% av världens elfenben, och är ett tydligt budskap till världen att stoppa handel med elfenben och att det enda värdet av elfenben är för dess rätta ägaren, elefanten.

 

A67Y0460

 

TPWF är på plats i Nairobi för att bevittna och stötta denna historiska händelse, med förhoppningen att vi nu skall få stopp på denna vidriga handel. Det finns fortfarande platser i Afrika där det är lagligt att betala för att få lov att skjuta en elefant.

 

 

A67Y0495

 

President Kenyata i egen person vakar över bränningen tillsammans med Dr Richard Leakey, den legendariska mannen som stoppade elefanten ifrån total utrotning under 80-talet med sitt eget liv som insatts när man tror att terrorister sprängde hans helikopter som resulterade i att han förlorade båda sina ben. ”The true value lies in living elefants not in cold Ivory”

 

 

A67Y0408

 

Dr Richard Leakey kommer den 15:e September till Göteborg för att delta i årets stora gala ”The Elephant Ball” där han även kommer att motta året ”The Conservationist of the Year” och ”The Fragile Rhino” ifrån The Perfect World Foundation.

 

11665707_1025314297478793_2483145390641446865_n

Förra årets vinnare av priset var Dr Jane Goodall som har arbetat med Richard Leakey och framförallt hans far Louis Leakey som var Janes stora mentor.  jane började arbeta för honom som sekreterare på Coryndon Museum i Kenya där Louis Leakey arbetade. Då viste inte Jane att hon denna man skulle vara språngbrädan till hennes fantastiska arbete som förändrat världen för alltid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Kommentering är avstängd.