The Perfect World Foundations styrelse och “advisory board” har enhälligt beslutat att tilldela Dr. Jane Goodall ”The Fragile Rhino” och utmärkelsen ”The Conservationist of The Year 2015 tillsammans med USD 10 000.

”Till Dr Jane Goodall, för hennes långa, uthålliga och fantastiska arbete för att belysa situationen, och tagit inspirerande åtgärder för att hjälpa utrotningshotade arter och i synnerhet schimpanser”

goodall och pris

Dr. Jane Goodall får priset från TPWFs grundare Ragnhild (Rags) och Lars Jacobsson

Vi tackar för ditt inspirerande arbete som har varit uppmuntrande för oss alla och för att ge oss hopp att undvika att bli den generation som utrotar vårt fantastiska djurliv. Vi ser alla fram emot att ta del av din inspiration många år framöver.

goodall and monkey

JANE GOODALL

Jane Goodall

I juli 1960, vid en ålder av 26, reste Jane Goodall från England till det som idag är Tanzania och kastade sig modigt in i världen av vilda schimpanser. Hon var utrustad med endast ett block och en kikare, men med hennes orubbliga tålamod och karakteristiska optimism vann hon förtroende för dessa skygga varelser. Hon lyckades att öppna ett fönster in i deras ibland konstiga och ofta bekanta liv. Allmänheten var fascinerad och förblir så än i dag.

Idag kretsar Janes arbete kring inspirerande åtgärder för utrotningshotade arter, i synnerhet schimpanser, och uppmuntra människor att göra sin del för att göra världen till en bättre plats för människor, djur och den miljö som vi alla delar. Jane Goodall Institute arbetar för att skydda de berömda schimpanserna i Gombe National Park i Tanzania, men inser att detta inte kan åstadkommas utan en övergripande strategi som möter behoven hos lokalbefolkningen som är kritiska till schimpansens överlevnad. Vårt gemensamma bevarandeprogram i Afrika inkluderar projekt för hållbar utveckling som engagerar lokalbefolkningen som riktiga partners. Dessa program började omkring Gombe 1994, men har sedan dess efterföljare i andra delar av kontinenten. På samma sätt har Jane Goodalls Roots & Shoots, som Jane började med tillsamman med grupp tanzaniska studenter år 1991, är idag institutets globala program för ungdomar från förskolan till högskolan med nästan 150 000 medlemmar i mer än 130 länder.

Läs mer:

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Kommentering är avstängd.